🍪 Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zaistili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Viac informácií nájdete v Zásadách ochrany osobných údajov
🎉 Prihláste sa na odber newslettra a ušetrite 10%
UK SK

Fermentované potraviny a tehotenstvo

Tehotenstvo je etapa života, v ktorej dochádza k zmenám, vonkajším aj vnútorným, a kde sa zvyšuje potreba živín, keďže živiny sú potrebné na zásobovanie ženy, ale aj novotvorby. O konzumácii fermentovaných potravín a ich potenciálnych účinkoch existuje veľa pochybností. Tu nájdete vysvetlenie našej odborníčky na výživu Mafaldy Rodrigues de Almeida.

V období tehotenstva je bežné, že ženy trpia zápchou, ktorá je spôsobená znížením peristaltických pohybov čriev – tých, ktoré umožňujú stolička ísť dole - zmenšením priestoru. Stáva sa to najmä od druhého trimestra a ako plynie čas a priestor sa zmenšuje, má tendenciu sa zhoršovať.

Na druhej strane pri takej veľkej zmene, akou je tehotenstvo, je niekoľko deregulovaných cyklov. Dochádza aj k uvoľňovaniu hormónov, k cyklom spánku a hladu, k črevným zmenám, ktoré často vedú k pocitu únavy a únavy. Jednou z používaných stratégií je zahrnutie fermentovaných potravín.



Čo sú fermentované potraviny?

Fermentované potraviny, ako už názov napovedá, sú podrobené fermentačným procesom, najprv s cieľom predĺžiť dobu skladovania potravín alebo zmeniť ich textúru, či dokonca zintenzívniť chuť. V súčasnosti vieme, že fermentácia potravín dokáže oveľa viac – okrem toho, že sú bohaté na probiotické baktérie, obsahujú vitamíny a organické kyseliny, ako aj zdraviu prospešné fytochemikálie.

Ako príklad fermentovaného potraviny sú Kombucha, Kefír, Kimchi, okrem iných Kyslá kapusta.

< br>
Výhody fermentovaných potravín u tehotných žien:

Zahrnutie fermentovaných potravín do stravy, ako je GUTsy Captain Kombucha je prax, ktorá okrem všetkých výhod, ktoré môže mať moduláciou mikrobioty, pomáha pri týchto „problémoch“ charakteristické pre túto fázu života.



Som tehotná, mám konzumovať fermentované potraviny?

Ako už bolo spomenuté, fermentované potraviny môžu byť prospešné počas tehotenstva. Odporúčame vám však, aby ste sa vždy poradili so svojím lekárom alebo pôrodníkom, ak máte akékoľvek pochybnosti o konzumácii tohto typu jedla a o najlepšom spôsobe, ako to urobiť.



Vyskúšajte rozdiel a povedzte nám to!

Skúšali ste tieto?

© 2023 GUTsy Captain UK Shop. All rights reserved.Payment Methods
pixel