Hostíte priateľov a chcete ponúknuť zdravší cupcake a neviete, čo uvariť? Vyskúšajte tieto Malinové muffiny Kombucha, recept vyvinutý našou odborníčkou na výživu Mafaldou Rodrigues de Almeida.
Na 9 muffinov:
Zložky
• 360 g celozrnnej múky
• 10 g hydrogénuhličitanu sodného
• 1/2 ČL soli
• 112 g olivového oleja< br>
• 180 ml agávového sirupu alebo medu
• 470 g s príchuťou maliny GUTsy Captain Kombucha
• Čerstvé maliny
Príprava
1. Rúru vyhrejeme na 220°C. Formu na muffiny vymastíme trochou olivového oleja alebo rozpusteného kokosového oleja. Rezervovať.
2. Vo veľkej mise vyšľaháme múku, sódu bikarbónu a soľ. Suché ingrediencie zalejeme olejom a agávovým sirupom, potom kombuchou. Zmes šľaháme, kým sa nezačlení. Nepremixujte, inak budú mať muffiny tuhšiu konzistenciu.
3. Ihneď nalejte zmes do dutín formy na muffiny a navrstvite trochu malín.
4. Vložte do rúry na 5 minút. Potom znížte teplotu rúry na 190 °C a dopečte ďalších 8 až 10 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu muffinu nevyjde čisté.
5. Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Podávajte so svojou obľúbenou kombuchou!
Ak sa muffiny začnú pripekať, vložte dovnútra hliníkovú fóliu.
Užite si jedlo!