🍪 Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zaistili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Viac informácií nájdete v Zásadách ochrany osobných údajov
🎉 Prihláste sa na odber newslettra a ušetrite 10%
UK SK

Mám piť Kombucha každý deň? – Objavte 6 výhod.

Kombucha je prastarý nápoj pochádzajúci z Číny, známy ako zázračný nápoj, nápoj nesmrteľnosti. Bol vyrobený doma a vraj bol dobrý na všetko! Ide o zelený čaj fermentovaný kultúrou živých baktérií a kvasiniek (SCOBY). Ide teda o živý produkt. Počas fermentácie sa SCOBY živí cukrom a rastie a uvoľňuje výhody probiotík. Po fermentácii sa Kombucha zmení na sýtený nápoj plný vitamínov, enzýmov, probiotík a kyselín s mnohými zdravotnými benefitmi.

Takže, prečo by som mal piť Kombucha každý deň? S pomocou našej odborníčky na výživu Mafaldy Rodrigues de Almeida sme nižšie uviedli 6 dôvodov, prečo zahrnúť GUTsy Captain Kombucha vo vašej každodennej rutine.



1 - Je to probiotická potravina - má pozitívny vplyv na zdravie čriev.

>Črevo je orgán, v ktorom žije niekoľko druhov baktérií, niektoré prospešné a iné menej. Probiotiká, prítomné vo fermentovaných potravinách, ako je GUTsy Captain Kombucha, sú prospešné baktérie, ktoré sa dostávajú do čreva a množia sa, čo vedie k pozitívnym zdravotným účinkom. Kombucha teda zlepšuje zdravie čriev, čo bolo široko študované z hľadiska významu, ktorý majú črevá na celkové zdravie, duševné aj fyzické.

Črevné baktérie hrajú dôležitú úlohu pri trávení potravy, pretože existujú potraviny, ktoré majú vo svojom zložení živiny, ktoré nedokážeme stráviť – napríklad vlákninu. Tie musia tráviť baktérie a pri tomto procese vznikajú mastné kyseliny s krátkym reťazcom, ktoré súvisia s viacerými zdravotnými benefitmi.⁠

S konzumáciou Kombuchy súvisí aj regulácia črevného tranzitu – či už pri zápche alebo hnačke. Z tohto dôvodu probiotiká zlepšujú gastrointestinálne symptómy a boli skúmané u pacientov so syndrómom dráždivého čreva.⁠



2 - Je prospešné pre imunitný systém.< br>
Je GUTsy Captain Kombucha vynikajúci nápoj na posilnenie imunitného systému? Okolo 70% buniek zodpovedných za našu imunitu je sústredených pozdĺž črevných stien a ich jedinou ochranou je bakteriálna flóra nachádzajúca sa v tejto oblasti. Pridajte nápoje bohaté na probiotiká ako GUTsy Captain Kombucha a GUTsy Captain Water Kefir k zdravej výžive a cíťte sa silnejší a chránený vo svojom každodennom živote!

< br>
3 – Podporuje zlepšenie všeobecnej pohody a duševného zdravia.

Vedeli ste, že niektoré z našich hormónov vrátane serotonínu a melatonínu, takzvaného šťastia a spánkové hormóny, majú na ich tvorbu vplyv to, čo sa deje v našich črevách? Spoločne zohrávajú dôležitú úlohu pri regulácii našej nálady a pohody. Vedecky sa uvádza, že prísun probiotických potravín, ako je Kombucha a Kefír, sa premieta do zvýšenia hladiny týchto hormónov v gastrointestinálnom trakte s následným priaznivým vplyvom na pohodu, duševné zdravie a kvalitu spánku.< br>


4 – Môže pomôcť pri chudnutí.

Vedeli ste, že pitie kombuchy a kefíru vám môže pomôcť schudnúť? Črevné baktérie pomáhajú udržiavať integritu črevných buniek a zlepšujú všetky tráviace procesy. Preto vám umožňujú absorbovať menej toxínov a tukov, čo je dôležité pre udržanie zdravej hmotnosti. Okrem toho pomáhajú kontrolovať produkciu hormónu sýtosti, čo prispieva k zníženiu záchvatov prejedania a emocionálnych epizód.



5 - Zvyšuje hladinu energie.

Kombucha je prírodným zdrojom vitamínu B12, ktorý je výsledkom procesu fermentácie. Tento vitamín je úzko spojený s našou energetickou hladinou.



6 – Je to vynikajúce!

GUTsy Captain Kombucha je formulovaný a navrhnutý tak, aby obsahoval všetky výhody Kombuchy spojené s lahodnou chuťou. Bez viny, nízky obsah kalórií (alebo dokonca Zero Calories a Zero Sugars v GUTsy Captain Kombucha Zero< /a>), Vegánske, Organické, Bezlepkové....Vyskúšajte a dajte nám vedieť, čo si myslíte.



Už ste niekedy skúšali Kombucha? Povedzte nám, aké účinky ste pocítili!

Ak ste to ešte nevyskúšali, veríme, že to zmení váš život.
Objednajte tu.

Skúšali ste tieto?

© 2023 GUTsy Captain UK Shop. All rights reserved.Payment Methods
pixel