🍪 Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zaistili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Viac informácií nájdete v Zásadách ochrany osobných údajov
🎉 Prihláste sa na odber newslettra a ušetrite 10%
UK SK

5 tipov, ako sa zotaviť z prejedania

Po dni alebo niekoľkých dňoch excesov je bežné hľadať detoxikačné plány, ktoré pomáhajú očistiť telo, aby sa zotavilo z dní, keď ste jedli väčšie množstvo jedla alebo nezdravých jedál. Neexistuje však žiadna zázračná šťava, ktorá by skutočne pomohla odstrániť prebytok, na to máme orgány ako pečeň a obličky, ktoré majú tieto funkcie.


Takže čo môžeme naozaj urobiť, aby sme sa zotavili z dní zneužívali sme? Objavte 5 tipov od našej odborníčky na výživu, Mafaldy Rodrigues de Almeida, autorky blogu Loveat.

1 - Vráťte sa k rutine zdravého stravovania!


2 – V dňoch nasledujúcich po prebytku je normálne nepociťovať taký hlad a tieto príznaky môžete rešpektovať, jedzte len vtedy, keď cítite potrebu. Vynechanie raňajok môže byť alternatívou k tomu, aby ste sa necítili príliš sýto.


3 - Zahrnutie potravín s vysokou nutričnou hustotou je tiež dobrý plán! Tieto potraviny sú veľmi bohaté na živiny, ako je ovocie, zelenina, orechy a semienka, ktoré vám pomôžu odfúknuť a zároveň vás zasýtia.

4 - Zvýšte spotrebu fermentovaných potravín, napr. ako Kombucha alebo Vodný kefír pomáha nielen zlepšiť zdravie čriev, ale aj zvýšiť pocit sýtosti, odvodniť a zvýšiť imunitu. V týchto prípadoch môže byť Kombucha Zero zaujímavejšou alternatívou, pretože k dlhšej dobe fermentácie má nulový obsah cukrov.


5 - Zvýšte spotrebu vody! Keď jete viac spracovaných potravín, zvyčajne majú veľmi vysoký obsah soli, spôsobuje, že telo cíti potrebu zvýšiť zadržiavanie vody, čo sa následne premieta do pocitu nafukovania.

Skúšali ste tieto?

© 2023 GUTsy Captain UK Shop. All rights reserved.Payment Methods
pixel